Warmtepomp Balloërveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Balloërveld? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €200,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal variabelen. Op onze website lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Balloërveld.
warmtepomp-installateur-9459

 • Milieubewuste keuze
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9459
Netnummer0592 (+31592)
Gasgebruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Balloërveld

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt diverse oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Balloërveld heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Balloërveld? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van deze website bekijk jij vandaag nog leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9459).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf vind je omvangrijke info m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Balloërveld kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €5.200 en €10.500. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.825 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Balloërveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-balloerveld

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het leidt tot een fors lagere energierekening. Via een flinke subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €6800. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3300. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €24400Veel besparen, dure installatie
Water-water€14900 – €20900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3600 – €6275Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5450 – €6200Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2350 – €6000Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Balloërveld gebruikt pakweg 1880 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Essent of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €205 tot €315. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €175 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€670
Buitenlucht2500kWh€442€228
Bodemwarmte1750kWh€308€362
Hybride1400 kWh + 450 M3€476€194

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als lucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Balloërveld?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren verschillende mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt samen met jouw reguliere gasketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Aa en Hunze?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Aa en Hunze. Het is een interessante lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.aaenhunze.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, doorgaans is er de ISDE-subsidie Balloërveld. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €525 tot doorgaans €4000. Benieuwd naar de actuele subsidie in februari 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Balloërveld (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op circa €1550.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ong. €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€125, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HautecHWL-A-92/2T-S (88LT1842SCLN5)57 KW€7000,-
WaterkotteEco Touch DS 5012.5 Ai RC (B/W)9 KW€2800,-
GallettiENE030HS29 KW€4550,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje is er een actueel stappenplan van de warmteservice Balloërveld aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!