Warmtepomp Anderen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Anderen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verscheidene zaken. Op ons warmtepomp-portaal lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Anderen.
warmtepomp-installateur-9465

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook werken als airco
 • Los van de energieleverancier
 • Veilige en regelbare warmte
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9465
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomgebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Anderen

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden velerlei onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Anderen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert het verblijf en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Anderen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze website ontdek jij moeiteloos installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9465).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf tref je toepasbare adviezen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Anderen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €320,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.500 en €10.800. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw moderne CV-ketel. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.525 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Anderen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-anderen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is primair een forse investering. Maar, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van lucratieve subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €7300. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door specifieke zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27800Veel besparen, hoge investering
Water-water€16300 – €23600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4350 – €7250Werkt ook als een airco
Lucht-water€4300 – €6075Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2925 – €6950Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Anderen consumeert om en nabij 1880 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €225 tot €310. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €185 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€675
Buitenlucht2800kWh€439€236
Bodemwarmte2050kWh€304€371
Hybride1525 kWh + 425 M3€473€203

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Anderen?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Aa en Hunze. Kort gezegd een speciale lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.aaenhunze.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Anderen. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot plusminus €3250. Informeren naar de februari 2023 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Anderen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op ongeveer €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€250, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHWL-A-110/2T-S (88LT2202SCLN5)33 KW€4600,-
WaterkotteEco Touch DS 5017.5 Ai NC (B/W)12 KW€3000,-
GallettiENE033WL33 KW€5100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangename leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Anderen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het energiegebruik komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!