Warmtepomp Schoonloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Schoonloo? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en verantwoorde oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende variabelen. Op deze pagina lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Schoonloo.
warmtepomp-installateur-9443

 • Volledig van het gas af
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9443
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31880 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schoonloo

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit meerdere producten. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schoonloo kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt de woonruimte en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Schoonloo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze website vind je direct warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9443).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand check je waardevolle adviezen aangaande populaire warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Schoonloo kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.100 en €11.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw moderne CV-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.050 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Schoonloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schoonloo

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in december 2023?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een interessante subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €8000. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3100. De factuur wordt vastgesteld door verschillende randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24600Hoge besparing, dure installatie
Water-water€13200 – €22500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3700 – €6000Relatief voordelig
Lucht-water€4600 – €6350Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2775 – €6650Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Schoonloo consumeert om en nabij 1880 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energie aanbieder als Energiedirect of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing schommelt tussen €225 tot €375. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €125 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€655
Buitenlucht2650kWh€452€203
Bodemwarmte1900kWh€321€334
Hybride1400 kWh + 525 M3€485€170

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Schoonloo?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de duurzame groene lening van je gemeente Aa en Hunze. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.aaenhunze.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Schoonloo. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €750 tot plusminus €3800. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schoonloo (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1775.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal plusminus €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HaierHP250M3C0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5006.5 (B/W)6 KW€2800,-
GallettiENE012HS13 KW€2950,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Schoonloo aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de totale energierekening vloeit voort uit onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!