Warmtepomp Annerveenschekanaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Annerveenschekanaal? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Annerveenschekanaal.
warmtepomp-installateur-9654

 • Verantwoorde investering
 • Ook koelen is mogelijk
 • Klaar voor de toekomst
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9654
Netnummer0598 (+31598)
Gas-gebruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Annerveenschekanaal

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met diverse toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Annerveenschekanaal kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert jouw huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Annerveenschekanaal? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze tool doorzoek je waardevolle erkende installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9654).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals categorie huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem profiteert van warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Op deze website doorzoek jij bruikbare aanbevelingen omtrent actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Annerveenschekanaal kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €20.500. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.850 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Annerveenschekanaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-annerveenschekanaal

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Via de huidige subsidies profiteer je van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7000. De hybride warmtepomp is er vanaf €2400. De uiteindelijke investering wordt getekend door specifieke factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €24900Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€14500 – €20400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4350 – €6375Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3850 – €6175Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2275 – €5400Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Annerveenschekanaal verbruikt circa 1880 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schatten we op €275 tot €325. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €140 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€659
Buitenlucht2350kWh€435€224
Bodemwarmte1975kWh€303€356
Hybride1575 kWh + 350 M3€468€191

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als de buitenlucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Annerveenschekanaal?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een paar zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt samen met jouw huidige gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Aa en Hunze?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Aa en Hunze. Kort gezegd een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.aaenhunze.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Annerveenschekanaal. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €550 tot doorgaans €3600. Interesse naar de maximale subsidie in december 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Annerveenschekanaal (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op plusminus €1650.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ongeveer €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HeliothermHP16SWW20 KW€3800,-
Weishaupt / MonarchWWP L 16 I-210 KW€2150,-
HautecHWL-A-94 (88LA0191SCLN6)17 KW€3000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Annerveenschekanaal aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!