Warmtepomp Eldersloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Eldersloo? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €255,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere elementen. In het volgende kopje bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Eldersloo.
warmtepomp-installateur-9453

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Royale subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9453
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Eldersloo

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn allerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eldersloo biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het huis en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Eldersloo? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij direct de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9453).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. In een week volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand bekijk jij handige aanbevelingen aangaande beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Eldersloo kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €22.000. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.800 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Eldersloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eldersloo

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Gelukkig, het leidt tot veel minder stookkosten. Middels de hoge subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7600. De hybride warmtepomp is er vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verscheidene zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23100Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€16100 – €22600Koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €7425Verwarmen en koelen
Lucht-water€5350 – €7100Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2875 – €5250Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Eldersloo gebruikt pakweg 1880 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €250 tot €315. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €150 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€664
Buitenlucht2575kWh€438€226
Bodemwarmte1725kWh€305€359
Hybride1600 kWh + 425 M3€471€193

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Eldersloo?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn meerdere vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval hebben we de unieke groene lening van je gemeente Aa en Hunze. Het gaat om een interessante lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.aaenhunze.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Eldersloo. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot plusminus €2000. Informeren naar de subsidie in februari 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eldersloo (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1625.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHWL-A-45-S (88LH0451SCLN5)13 KW€2600,-
WaterkotteEco Touch DS 5008 Ai RC (B/W)6 KW€2800,-
GallettiENE022WL22 KW€4000,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Eldersloo aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!