Warmtepomp Spijkerboor

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Spijkerboor? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een economische en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de besparing loopt op tot €210,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Spijkerboor.
warmtepomp-installateur-9656

 • Goed voor het milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Eenvoudig te bedienen
 • Lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9656
Netnummer0598 (+31598)
Gasgebruik M31880 M3
Stroomgebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Spijkerboor

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spijkerboor kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Spijkerboor? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door de warmtepomp-vergelijker lees jij veelzijdige installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9656).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf lees jij toepasbare informatie inzake alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Spijkerboor heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.100 en €17.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.625 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Spijkerboor (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spijkerboor

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent flink lagere energiekosten. Dankzij actuele subsidies behaal je een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6700. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3000. De factuur kan men berekenen met diverse zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €23700Geen geluid, prijzig
Water-water€15900 – €23100Kan ook koelen
Lucht-lucht€5450 – €6650Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5250 – €7175Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2000 – €5700Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Spijkerboor verbruikt pakweg 1880 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Essent of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €215 tot €400. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €125 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€661
Buitenlucht2475kWh€449€212
Bodemwarmte2000kWh€317€344
Hybride1575 kWh + 600 M3€483€178

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Spijkerboor?

Niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een paar randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Aa en Hunze?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Aa en Hunze. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.aaenhunze.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Spijkerboor. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €675 en kunnen oplopen tot €1900. Informeren naar de januari 2023 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Spijkerboor (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je circa €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij grofweg €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€200, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HerzCommotherm BWP 3000 KW€1250,-
Weishaupt / MonarchWWP L 24 I-217 KW€2850,-
HautecHWL-AS-36W (88LC0211SDLN1)4 KW€1550,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Spijkerboor aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Gedegen isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren leidt tot een optimale leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!