Warmtepomp Steenwijkerland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Steenwijkerland? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Steenwijkerland.
warmtepomp-installateur-8343

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan het huis ook koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode-regio8343
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31530 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Steenwijkerland

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Het aanbod omslaat allerlei systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Steenwijkerland kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Steenwijkerland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze website vergelijk jij snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8343).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als soort huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Hieronder tref je omvangrijke informatie aangaande de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Steenwijkerland heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €13.100. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.775 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Steenwijkerland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-steenwijkerland

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een significant lagere energierekening. Middels interessante subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €8000. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3100. De eindfactuur komt tot stand door velerlei facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26700Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€15100 – €20900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3650 – €6775Zeer betaalbaar
Lucht-water€4500 – €6675Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2050 – €5850Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Steenwijkerland gebruikt om en nabij 1530 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schatten we op €270 tot €380. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €130 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€722
Buitenlucht2325kWh€498€224
Bodemwarmte2100kWh€354€368
Hybride1425 kWh + 600 M3€534€188

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Steenwijkerland?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden een paar zaken: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De pomp werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Steenwijkerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval hebben we de erkende groene lening bij de gemeenten Steenwijkerland. Het gaat om een speciale lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.steenwijkerland.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Steenwijkerland. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot wel €3700. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Steenwijkerland (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je zo’n €1925.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij circa €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€100, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 45co – 5G4 KW€2800,-
SiracLSQ05RW13 KW€3100,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E-AC 221.A109 KW€2200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Steenwijkerland aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente