Warmtepomp Marijenkampen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Marijenkampen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval krijg je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal variabelen. Hierna check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Marijenkampen.
warmtepomp-installateur-8339

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Weinig onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8339
Netnummer0521 (+31521)
Gas-gebruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Marijenkampen

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit velerlei oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Marijenkampen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Marijenkampen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij onze vergelijker tref jij direct installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8339).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere categorie woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna check je handige info die gaan over de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Marijenkampen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.700 en €20.800. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het onderscheid is de bron van energie. Elk type installatie heeft relevante voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Marijenkampen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-marijenkampen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel lagere gaskosten. Aan de hand van een royale subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €7500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3500. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. allerlei onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €24300Hoge besparing, hoge investering
Water-water€17300 – €20300Beste rendement
Lucht-lucht€5450 – €6175Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5450 – €6825Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2625 – €5750Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Marijenkampen gebruikt ongeveer 1530 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €260 tot €365. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €200 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€677
Buitenlucht2325kWh€447€230
Bodemwarmte1750kWh€311€366
Hybride1350 kWh + 450 M3€481€196

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Marijenkampen?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Steenwijkerland. We hebben het over een een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.steenwijkerland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Marijenkampen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €950 tot doorgaans €2700. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Marijenkampen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf om en nabij €2375.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoAWT 086 KW€1750,-
TechnecoVulcan 05 AC (B/W)5 KW€2800,-
ELCOAerotop DHW 2500 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Marijenkampen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goede isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!