Warmtepomp Zuidveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Zuidveen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Zuidveen.
warmtepomp-installateur-8343

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Snel terugverdiend

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied8343
Netnummer0521 (+31521)
Gas-gebruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zuidveen

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit tal van toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidveen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bekijkt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zuidveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van deze website check je in enkele stappen installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8343).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type en leeftijd huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp gebruikt warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna ontdek jij toepasbare informatie met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zuidveen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €220,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.800 en €20.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft relevante kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.200 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Echter, het resulteert in veel minder stookkosten. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €7000. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €26400Hoog rendement, erg duur
Water-water€13600 – €24700Ook koelende functie
Lucht-lucht€3900 – €6550Lage aanschafprijs
Lucht-water€4750 – €7275Ruimte subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2000 – €6850Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zuidveen verbruikt grofweg 1530 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €245 tot €300. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €150 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€680
Buitenlucht2775kWh€469€211
Bodemwarmte2050kWh€333€347
Hybride1600 kWh + 350 M3€503€177

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zuidveen?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze eisen: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de regio Steenwijkerland. Het gaat om een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.steenwijkerland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zuidveen. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €925 tot wel €2550. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zuidveen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergeven ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze plusminus €1975.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij circa €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnersoAWK-O 054 KW€1550,-
TechnecoVulcan 10 AC (B/W)10 KW€2800,-
ELCOAquatop T28H (WW)27 KW€4500,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Zuidveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!