Warmtepomp Kuinre

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Kuinre? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €325,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal elementen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Kuinre.
warmtepomp-installateur-8374

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Interessante salderingsregeling
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied8374
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kuinre

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat meerdere versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kuinre kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter inspecteert het verblijf en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Kuinre? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl bekijk je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8374).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. In de paragraaf hierna bekijk jij praktische gegevens m.b.t. de type warmtepompenen wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Kuinre kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €205,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.900 en €15.500. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.825 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Kuinre (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kuinre

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een flinke subsidie krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €7400. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3200. De eindfactuur wordt berekend door allerlei zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26500Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€13900 – €21000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4050 – €6325Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5150 – €6950Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €5250Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Kuinre gebruikt plusminus 1530 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schommelt tussen €225 tot €335. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €125 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€693
Buitenlucht2750kWh€485€208
Bodemwarmte1925kWh€347€347
Hybride1475 kWh + 550 M3€520€173

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kuinre?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er de interessante groene lening bij de gemeenten Steenwijkerland. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.steenwijkerland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Kuinre. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot wel €1650. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Kuinre (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op plusminus €1525.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf circa €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EnersoAWK-O 47 EVI41 KW€5250,-
TechnecoVulcan 06 ACR (B/W)7 KW€2800,-
ELCOAquatop T28H (GW)29 KW€4700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kuinre aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!