Warmtepomp Dronten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Dronten? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en duurzame methode om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €240,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Op onze website ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Dronten.
warmtepomp-installateur-8251

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Diverse erkende installateurs
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode-regio8251
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomgebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Dronten

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je vindt diverse toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dronten kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Dronten? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met de warmtepomp-vergelijker bekijk je zonder problemen (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8251).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als soort huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de isolatiewaarden. In het volgende stukje vind jij samengestelde details aangaande beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Dronten heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.200 en €22.600. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Dronten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dronten

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel minder stookkosten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. diverse onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24900Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€16200 – €23300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3950 – €7450Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5350 – €7025Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2400 – €5950Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Dronten verbruikt pakweg 1330 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schatten we op €225 tot €330. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €140 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€665
Buitenlucht2650kWh€452€213
Bodemwarmte2100kWh€319€346
Hybride1325 kWh + 350 M3€485€180

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Dronten?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren enkele mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Dronten?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario is er een optie voor de unieke groene lening via jouw gemeente Dronten. Dit is een tijdelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.dronten.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Dronten. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €700 tot gemiddeld €2700. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Dronten (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ong. €1675.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HidrosWZT602/NN/39 KW€5050,-
MAXA Advantixi-MAX 069567 KW€7850,-
ThermiaDiplomat Duo Optimum G3 1012 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Dronten aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente