Warmtepomp Onna

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Onna? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke benadering om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €180,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Onna.
warmtepomp-installateur-8344

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied8344
Netnummer0521 (+31521)
Gasgebruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Onna

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan diverse producten. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Onna kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Onna? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl tref jij veelzijdige erkende installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8344).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand ontdek je praktische info m.b.t. de type warmtepompenen wat aansluit op jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Onna kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €11.300. We spreken over vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.725 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Onna (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-onna

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar het mooie is, het draait uit op een significant lagere energierekening. Middels de huidige subsidies realiseer jij een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7200. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2100. De eindfactuur wordt berekend door verscheidene zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27900Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€17400 – €20800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5300 – €7150Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4400 – €6675Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2450 – €6550Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Onna gebruikt ongeveer 1530 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €220 tot €385. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €160 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€681
Buitenlucht2700kWh€477€204
Bodemwarmte1750kWh€341€341
Hybride1575 kWh + 500 M3€511€170

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Onna?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Standaard zijn er een paar voorwaarden: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Steenwijkerland. Het gaat om een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.steenwijkerland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Onna. De omvang van de subsidie hangt af van het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €925 tot wel €3750. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Onna (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op plusminus €1650.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoAWK-O 075 KW€1650,-
TechnecoVulcan 12 AC (B/W)12 KW€3000,-
ELCOAquatop T35H (WW)36 KW€5400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Onna aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!