Warmtepomp Regio Overijssel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Overijssel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €305,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. Op ons warmtepomp-portaal check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Overijssel.
warmtepomp-installateur-overijssel

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

Vind een warmtepomp installateur in Overijssel

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verscheidene oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Overijssel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Overijssel? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker check jij veelzijdige (verwarmings)installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (overijssel).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Overijssel. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot maar liefst €2050. Nieuwsgierig naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Overijssel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je circa €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2325.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€125, zoek naar een A++ label).

Installateurs vergelijken in Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Kampen, Oldenzaal, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst, Steenwijkerland, Tubbergen, Twenterand, Wierden, Zwartewaterland, Zwolle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!