Warmtepomp Noordoostpolder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Noordoostpolder? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €275,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Noordoostpolder.
warmtepomp-installateur-8309

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Noordoostpolder

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt flink wat onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordoostpolder kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Noordoostpolder? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl tref je vandaag nog leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8309).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan soort huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Bijgaand ontdek je praktische adviezen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Noordoostpolder heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart al snel €225,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €21.200. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke pomp wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.625 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Noordoostpolder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordoostpolder

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het leidt tot een fors lagere energierekening. Aan de hand van een royale subsidie geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €5600. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. verscheidene zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26300Passief koelen, prijzig
Water-water€16800 – €22400Ook koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €7250Eenvoudige installatie
Lucht-water€3900 – €7125Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2750 – €6450Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Noordoostpolder consumeert circa 1380 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing ligt tussen de €215 tot €380. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €170 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€667
Buitenlucht2350kWh€467€200
Bodemwarmte2075kWh€334€334
Hybride1325 kWh + 400 M3€500€167

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Noordoostpolder?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Noordoostpolder?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij gemeente Noordoostpolder. Het betreft een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.noordoostpolder.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Noordoostpolder. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €750 en lopen op tot wel €1750. Onderzoek doen naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Noordoostpolder (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ong. €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ong. €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HidrosWZT852/NN/50 KW€6150,-
MDVRSJ-15/190RDN3-D0 KW€1100,-
ThermiaDiplomat Duo Optimum G3 1720 KW€3800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Noordoostpolder aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder energieverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente