Warmtepomp Kallenkote

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Kallenkote? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een relatief goedkope en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van meerdere variabelen. Op ons warmtepomp-portaal tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Kallenkote.
warmtepomp-installateur-8345

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8345
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kallenkote

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met diverse producten. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kallenkote kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Kallenkote? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je in enkele stappen (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8345).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Hierna lees jij omvangrijke informatie inzake beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Kallenkote kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €5.800 en €19.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.400 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Kallenkote (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kallenkote

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot flink lagere energiekosten. D.m.v. een hoge subsidie geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €6700. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3000. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van verscheidene facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27100Hoge besparing, dure installatie
Water-water€14700 – €21300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4600 – €6275Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5300 – €6200goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2000 – €5250Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Kallenkote consumeert om en nabij 1530 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energiemaatschappij als Eneco of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing komt uit tussen de €250 tot €360. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €140 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€682
Buitenlucht2400kWh€443€239
Bodemwarmte1675kWh€307€375
Hybride1325 kWh + 575 M3€477€205

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kallenkote?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er gelden verschillende randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Steenwijkerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via de gemeente Steenwijkerland. Kort gezegd een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.steenwijkerland.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Kallenkote. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot gemiddeld €1500. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kallenkote (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal plusminus €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
EnersoAWK-O 096 KW€1750,-
TechnecoVulcan 14 AC (B/W)14 KW€3200,-
ELCOAquatop T43H (WW)43 KW€6100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Kallenkote aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan zorg je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie resulteert in een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!