Warmtepomp Wanneperveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Wanneperveen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verschillende zaken. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Wanneperveen.
warmtepomp-installateur-7946

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied7946
Netnummer0522 (+31522)
Gasgebruik M31530 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wanneperveen

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met fors wat installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wanneperveen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Wanneperveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij onze tool vind jij bruikbare de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7946).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de manier van isoleren. Hieronder tref je omvangrijke details ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Wanneperveen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.200 en €16.900. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk type wordt gekenmerkt door pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Wanneperveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wanneperveen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. D.m.v. een hoge subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €5500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2600. De factuur is afhankelijk van velerlei variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €26400Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€16800 – €23600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3550 – €6950Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4000 – €6975Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€3000 – €6350Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Wanneperveen verbruikt plusminus 1530 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €220 tot €315. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €190 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€690
Buitenlucht2575kWh€469€221
Bodemwarmte1925kWh€331€359
Hybride1525 kWh + 425 M3€504€186

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Wanneperveen?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat sluit je aan op jouw moderne HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Steenwijkerland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij de gemeenten Steenwijkerland. Het gaat om een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.steenwijkerland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Wanneperveen. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €950 tot doorgaans €3600. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wanneperveen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je grofweg €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€150, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ELCOAquatop T28H (GW)29 KW€4700,-
Stiebel-EltronWPL 17 ACS Classic (235922)8 KW€2100,-
DanfossDHP-H Opti Pro+ 67 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wanneperveen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!