Warmtepomp Paasloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Paasloo? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Paasloo.
warmtepomp-installateur-8378

 • Milieubewuste keuze
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilige manier van verwarmen
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode-regio8378
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Paasloo

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit diverse producten. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Paasloo kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Paasloo? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met de warmtepomp-vergelijker lees je bruikbare warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8378).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Op deze pagina check je omvangrijke adviezen inzake de type warmtepompenen wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Paasloo kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.600 en €16.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk type heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.075 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Paasloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-paasloo

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het betekent een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6500. Een hybride opstelling is er vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door diverse onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €23800Hoog rendement, erg duur
Water-water€13200 – €24300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5450 – €7200Kan ook als airco werken
Lucht-water€3900 – €6925Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2525 – €6750Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Paasloo gebruikt plusminus 1530 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energiemaatschappij als Energiedirect of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €230 tot €315. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €175 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€697
Buitenlucht2650kWh€474€223
Bodemwarmte1600kWh€335€362
Hybride1325 kWh + 475 M3€509€188

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Paasloo?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de unieke groene lening in de regio Steenwijkerland. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.steenwijkerland.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Paasloo. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €875 tot wel €2300. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Paasloo (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ong. €1825.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoAWK-C 118 KW€1950,-
TechnecoVulcan 14 ACR (B/W)14 KW€3200,-
ELCOAquatop T28HR (GW)29 KW€4700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Paasloo aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren resulteert in een gezond klimaat in huis zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!