Warmtepomp Ossenzijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Ossenzijl? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €210,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende zaken. Op onze website bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ossenzijl.
warmtepomp-installateur-8376

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied8376
Netnummer0561 (+31561)
Gas-verbruik M31530 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ossenzijl

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit verschillende onderdelen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ossenzijl kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Ossenzijl? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze website doorzoek jij veelzijdige erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8376).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Verderop doorzoek je veelzijdige toelichtingen inzake de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ossenzijl kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €20.200. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.700 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Ossenzijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ossenzijl

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Via een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €6100. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3200. De totaalprijs komt tot stand door allerlei aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €23700Geen geluid, erg duur
Water-water€15000 – €23400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3850 – €6925Relatief voordelig
Lucht-water€3900 – €6475goede performance, buitenunit maakt geluid
Hybride€2125 – €5050Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ossenzijl verbruikt grofweg 1530 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Essent of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €260 tot €320. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €190 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€695
Buitenlucht2425kWh€459€236
Bodemwarmte1825kWh€320€375
Hybride1500 kWh + 425 M3€493€202

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ossenzijl?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario is er de duurzame groene lening via jouw gemeente Steenwijkerland. Het is een speciale lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.steenwijkerland.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Ossenzijl. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €600 tot doorgaans €1750. Interesse naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ossenzijl (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op ong. €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ongeveer €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoAWK-C 075 KW€1650,-
TechnecoVulcan 10 ACR (B/W)10 KW€2800,-
ELCOAquatop T43H (GW)44 KW€6200,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Ossenzijl aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende verhinder je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!