Warmtepomp Blokzijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Blokzijl? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €345,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene factoren. Hierna bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Blokzijl.
warmtepomp-installateur-8356

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied8356
Netnummer0527 (+31527)
Gas-gebruik M31530 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Blokzijl

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Blokzijl kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Blokzijl? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze website tref jij veelzijdige de beste installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8356).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand bekijk je toepasbare raadgeving ten aanzien van de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Blokzijl kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €12.400. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.250 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Blokzijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-blokzijl

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Gelukkig, het draait uit op veel lagere gaskosten. D.m.v. ISDE subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7700. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3100. De factuur wordt vastgesteld door verschillende variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €23200Passief koelen, relatief duur
Water-water€17400 – €23700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3500 – €7175Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4650 – €7075Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2675 – €5250Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Blokzijl gebruikt ongeveer 1530 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schommelt tussen €270 tot €335. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, rond de €125 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€687
Buitenlucht2725kWh€481€206
Bodemwarmte2050kWh€344€344
Hybride1350 kWh + 375 M3€515€172

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Blokzijl?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Steenwijkerland. Het is een speciale lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.steenwijkerland.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Blokzijl. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot ongeveer €1850. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Blokzijl (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze grofweg €1650.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EnersoAWK-O 09 EVI7 KW€1850,-
TechnecoVulcan 10 ACM (B/W)10 KW€2800,-
ELCOAquatop S06 (GW)11 KW€2900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Blokzijl aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met onze verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!