Warmtepomp Blankenham

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Blankenham? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met diverse facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Blankenham.
warmtepomp-installateur-8373

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Verkoeling in de zomer
 • Diverse erkende installateurs
 • Veilige oplossing
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode-regio8373
Netnummer0527 (+31527)
Gas-verbruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Blankenham

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt verscheidene versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Blankenham kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Blankenham? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl vind je in korte tijd de beste installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8373).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als categorie huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie benut de warmte uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna lees jij omvangrijke aanbevelingen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Blankenham kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €340,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.800 en €11.200. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.100 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Blankenham (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-blankenham

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je realiseert flink lagere energiekosten. Met behulp van de huidige subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €7400. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door specifieke onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €23900Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€15000 – €22600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5200 – €6725Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3750 – €7050Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2700 – €5000Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Blankenham verbruikt ongeveer 1530 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energieleverancier als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schatten we op €280 tot €305. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €180 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€692
Buitenlucht2800kWh€477€215
Bodemwarmte1975kWh€339€353
Hybride1300 kWh + 425 M3€512€180

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Blankenham?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via jouw gemeente Steenwijkerland. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.steenwijkerland.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Blankenham. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €500 en kunnen oplopen tot €3800. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Blankenham (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je circa €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij ong. €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€150, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoAWK-O 40 EVI35 KW€4650,-
TechnecoVulcan 05 ACR (B/W)5 KW€2800,-
ELCOAquatop T22H (GW)21 KW€3900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Blankenham aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!