Warmtepomp Belt-Schutsloot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Belt-Schutsloot? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €260,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Verderop ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Belt-Schutsloot.
warmtepomp-installateur-8066

 • Goed voor het milieu
 • Beschikt over koelende functie
 • Je woning van het gas af
 • Waardevermeerdering huis
 • Lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode-regio8066
Netnummer038 (+3138)
Gas-verbruik M31530 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Belt-Schutsloot

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Belt-Schutsloot kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter checkt grondig het verblijf en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Belt-Schutsloot? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. deze website bekijk je zonder problemen erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8066).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website lees jij uitgebreide raadgeving met betrekking tot de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Belt-Schutsloot kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €285,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.200 en €24.500. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.175 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Belt-Schutsloot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-belt-schutsloot

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Gelukkig, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door de huidige subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2500. Het prijskaartje wordt getekend door meerdere randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €25200Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€16200 – €20000Koelende functie
Lucht-lucht€3650 – €7300Zeer betaalbaar
Lucht-water€4000 – €7500Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2725 – €6800Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Belt-Schutsloot gebruikt om en nabij 1530 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schatten we op €220 tot €350. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €125 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€715
Buitenlucht2525kWh€493€222
Bodemwarmte1700kWh€350€365
Hybride1425 kWh + 575 M3€529€186

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Belt-Schutsloot?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening bij gemeente Steenwijkerland. Het gaat om een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.steenwijkerland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Belt-Schutsloot. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €650 tot plusminus €2700. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Belt-Schutsloot (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze om en nabij €1550.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Energie ESTSB12HT9 KW€2200,-
Stiebel-EltronWPF 13 (232913)13 KW€3100,-
DanfossDHP-S Eco 4249 KW€6700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Belt-Schutsloot aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende vermijd je dat warme lucht je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het energiegebruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!