Warmtepomp Lelystad

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Lelystad? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere facetten. Op ons warmtepomp-portaal lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Lelystad.
warmtepomp-installateur-8202

 • Duurzame warmte
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Onderhoudsarme investering
 • Lange levensduur

ProvincieFlevoland
GemeenteLelystad
Postcode8202
Netnummer0320 (+31320)
Gas-verbruik M31060 M3
Stroom-verbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lelystad

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden diverse installaties. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lelystad kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter bestudeert de woonruimte en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Lelystad? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze vergelijker lees jij bruikbare installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8202).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek je accurate raadgeving aangaande de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lelystad heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.000 en €17.400. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.075 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Lelystad (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lelystad

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6100. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2500. De eindfactuur wordt berekend door meerdere onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23200Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€16100 – €21100Koelende functie
Lucht-lucht€5350 – €6950Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4750 – €6375Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€2925 – €6300Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lelystad verbruikt circa 1060 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Eneco of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing ligt tussen de €270 tot €340. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €170 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€666
Buitenlucht2725kWh€460€206
Bodemwarmte2100kWh€326€340
Hybride1600 kWh + 525 M3€493€173

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Lelystad?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Lelystad?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Lelystad. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.lelystad.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Lelystad. De omvang van de subsidie hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €925 tot ongeveer €1900. Interesse hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lelystad (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op grofweg €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij om en nabij €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HidrosWZT752/NN/42 KW€5350,-
MDVRSJ-35/300RDN3-F10 KW€1100,-
ThermiaDiplomat Duo Optimum G3 1315 KW€3300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Lelystad aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende vermijd je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Zuiderzeewijk, Atolwijk, BD Bedrijven Lelystad Noord, Centrumzone Wijk1, Overijsselse Hout, Gelderse Hout, Industrieterrein Oostervaart, Schepenwijk Noord, Schepenwijk Oost, Schepenwijk West, Schepenwijk Zuid, Houtribhoogte, Zuigerplaspark, Landstrekenwijk, Villapark Hollandse Hout, Lelystad-Haven, Uilenweg, Industrieterrein Noordersluis, Boswijk, Aterwijk, Landerijen, Flevobos, Arande Noord, Arande West, Arande Oost, Arande Zuid, Arande Midden, Hollandse Hout, Industrieterrein Flevopoort, Kofschip, Stadscentrum Noord, Stadscentrum Zuid, Stadscentrum, Het Ravelijn, Visvijverbos, Runderweg, Zeeasterweg, Vlotgrasweg, Eendenweg, Vogelweg, Pijlstaartweg, Bedrijvenpark Larserpoort, Oostvaardersplassen, Markermeer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!