Warmtepomp Wetering

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Wetering? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en verantwoorde benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Wetering.
warmtepomp-installateur-8363

 • Zet het milieu op 1
 • Beschikt over koelende functie
 • Los van de energieleverancier
 • Gemakkelijke installatie
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8363
Netnummer0521 (+31521)
Gas-gebruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wetering

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wetering heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Wetering? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze vergelijker check je in enkele stappen leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8363).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna ontdek jij actuele info over de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wetering kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm sanitair water met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.800 en €11.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk type heeft relevante plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.875 en €5.575 bij een verwarmingsmonteur uit Wetering (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wetering

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6300. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €1900. De eindfactuur is afhankelijk van verschillende onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €27800Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€16100 – €20200Kan ook koelen
Lucht-lucht€4650 – €7400Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4750 – €6250Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2475 – €6600Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wetering verbruikt ongeveer 1530 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een maatschappij als Delta of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing ligt tussen de €275 tot €300. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €125 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€690
Buitenlucht2325kWh€462€228
Bodemwarmte1650kWh€324€366
Hybride1525 kWh + 550 M3€497€193

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Wetering?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We noemen een paar voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de unieke groene lening via jouw gemeente Steenwijkerland. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.steenwijkerland.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Wetering. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot maar liefst €3250. Informeren naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wetering (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze zo’n €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoAWK-O 23 EVI19 KW€3050,-
TechnecoVulcan 11 ACHT (B/W)10 KW€2800,-
ELCOAquatop S14 (GW)18 KW€3600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Wetering aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!