Warmtepomp Oldemarkt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Oldemarkt? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. In het volgende kopje ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Oldemarkt.
warmtepomp-installateur-8375

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Een zeer hoog rendement
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode-regio8375
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oldemarkt

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit tientallen onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldemarkt kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Oldemarkt? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door deze pagina bekijk jij bruikbare leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8375).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij profiteert van warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. In de paragraaf hierna check jij handige info omtrent de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Oldemarkt heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing loopt op tot €320,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.400 en €18.000. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.300 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Oldemarkt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldemarkt

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €6000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2500. De factuur komt tot stand door verschillende onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23300Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€14100 – €21200Beste rendement
Lucht-lucht€5500 – €6550Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4500 – €7400Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2500 – €6650Geschikt voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Oldemarkt gebruikt circa 1530 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier als Essent of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €255 tot €355. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €170 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€694
Buitenlucht2800kWh€451€243
Bodemwarmte1950kWh€312€382
Hybride1550 kWh + 350 M3€486€208

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oldemarkt?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Steenwijkerland. We hebben het over een een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.steenwijkerland.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, meestal is er de ISDE-subsidie Oldemarkt. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €800 tot maar liefst €1700. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Oldemarkt (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1525.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2000.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€100, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoAWK-C 054 KW€1550,-
TechnecoVulcan 08 ACR (B/W)8 KW€2800,-
ELCOAquatop T35H (GW)37 KW€5500,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Oldemarkt aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn triple glas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!