Warmtepomp De Pol

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in De Pol? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van diverse zaken. Op onze website tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in De Pol.
warmtepomp-installateur-8337

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Het verwarmen van morgen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8337
Netnummer0521 (+31521)
Gasgebruik M31530 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in De Pol

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit tal van oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Pol kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in De Pol? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. onze tool check jij veelzijdige (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8337).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina bekijk jij actuele raadgeving ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in De Pol kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.400 en €15.600. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw traditionele HR-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.000 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit De Pol (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-pol

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een fors lagere energierekening. Via een zeer aantrekkelijke subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7400. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2600. De totaalprijs wordt vastgesteld door diverse variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24300Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€14200 – €22600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3550 – €6575Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4050 – €6375Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2800 – €6250Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in De Pol gebruikt circa 1530 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €255 tot €365. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €200 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€675
Buitenlucht2775kWh€473€203
Bodemwarmte1950kWh€338€338
Hybride1500 kWh + 425 M3€506€169

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in De Pol?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan je profiteren van de duurzame groene lening van je gemeente Steenwijkerland. Dit is een speciale lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.steenwijkerland.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie De Pol. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot doorgaans €1950. Onderzoek doen naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming De Pol (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1975.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2100.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoAW 47 EVI41 KW€5250,-
TechnecoToros Vision TVPX 911 KW€2900,-
ECOTEQMW 12 B/W12 KW€3000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een actueel stappenplan van de warmteservice De Pol aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie betekent een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!