Warmtepomp Urk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Urk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een economische en duurzame manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €215,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal elementen. Op ons warmtepomp-portaal tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Urk.
warmtepomp-installateur-8321

 • Goed voor het milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFlevoland
GemeenteUrk
Postcodegebied8321
Netnummer0527 (+31527)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Urk

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit verschillende onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Urk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Urk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van deze pagina ontdek jij zonder problemen de beste installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8321).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina doorzoek jij veelzijdige info omtrent de type warmtepompenen wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Urk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing loopt op tot €225,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.800 en €11.600. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.375 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Urk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-urk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Gelukkig, het resulteert in een fors lagere energierekening. Geholpen door lucratieve subsidies profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2700. Het prijskaartje wordt getekend door verschillende factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €25400Geen geluid, prijzig
Water-water€14200 – €24400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4600 – €6025Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4550 – €6950Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2550 – €6750Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Urk verbruikt om en nabij 1520 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Eneco of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €280 tot €385. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €135 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€668
Buitenlucht2300kWh€434€234
Bodemwarmte1675kWh€301€367
Hybride1600 kWh + 450 M3€468€200

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Urk?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw traditionele CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Urk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Urk. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.urk.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Urk. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €675 en kunnen oplopen tot €3500. Interesse naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Urk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) verstrekken ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2450.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HidrosWZT1002/NN/59 KW€7050,-
MDVMGC-V7W/D2N16 KW€1750,-
ThermiaMega S33 KW€5100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Urk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie resulteert in een optimaal leefklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Urk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!