Warmtepomp Scheerwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Scheerwolde? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een zuinige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere randvoorwaarden. Op onze website bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Scheerwolde.
warmtepomp-installateur-8371

 • Groene investering
 • Aangenaam leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Relatief weinig onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8371
Netnummer0521 (+31521)
Gasgebruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Scheerwolde

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit meerdere versies. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Scheerwolde kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Scheerwolde? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van onze tool doorzoek jij snel erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8371).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatiewaarden. In het volgende stukje tref jij omvangrijke info ten aanzien van populaire warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Scheerwolde kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.800 en €24.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.475 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Scheerwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-scheerwolde

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van ISDE subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6900. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels verschillende aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €26400Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€15600 – €24600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4500 – €6350Relatief voordelig
Lucht-water€3700 – €6450Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€3000 – €6050Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Scheerwolde verbruikt grofweg 1530 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €250 tot €385. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €190 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€691
Buitenlucht2475kWh€470€221
Bodemwarmte1850kWh€332€359
Hybride1425 kWh + 525 M3€504€187

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Scheerwolde?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende mitsen en maren: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Steenwijkerland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Steenwijkerland. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.steenwijkerland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Scheerwolde. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot gemiddeld €2550. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Scheerwolde (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ong. €1925.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij circa €2350.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoAWK-O 30 EVI27 KW€3850,-
TechnecoVulcan 07 ACMHT (B/W)7 KW€2800,-
ELCOAquatop S17 (GW)21 KW€3900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Scheerwolde aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Hierdoor verhinder je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie leidt tot een aangenaam binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!