Warmtepomp Tuk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Tuk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Tuk.
warmtepomp-installateur-8334

 • Groene investering
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig storingen
 • Hoog rendement

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied8334
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31530 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tuk

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan fors wat onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tuk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert de woonruimte en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Tuk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze vergelijker ontdek je zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8334).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Verderop lees jij toepasbare raadgeving aangaande de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tuk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.100 en €11.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.575 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Tuk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tuk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het resulteert in veel lagere gaskosten. Met behulp van actuele subsidies behaal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6300. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3100. De factuur wordt bepaald door allerlei onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €28000Veel vermogen, hoge investering
Water-water€14700 – €21500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3950 – €6000Werkt ook als een airco
Lucht-water€4550 – €6250Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2050 – €6050Snelle terugverdientijd

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Tuk consumeert om en nabij 1530 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €275 tot €310. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €180 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€672
Buitenlucht2625kWh€450€222
Bodemwarmte1925kWh€316€356
Hybride1600 kWh + 400 M3€484€188

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Tuk?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario hebben we een speciale groene lening bij gemeente Steenwijkerland. Dit is een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.steenwijkerland.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Tuk. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €825 tot maar liefst €2100. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tuk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) heb je recht op circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze ongeveer €1725.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€250, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnersoAW 23 EVI19 KW€3050,-
TechnecoToros Vision TVPX 23 KW€2800,-
ECOTEQMW 5 B/W5 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Tuk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Een solide isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie resulteert in een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!