Warmtepomp Basse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Basse? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende aspecten. Hierna bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Basse.
warmtepomp-installateur-8342

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • In de zomer een koelende functie
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke subsidies

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied8342
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Basse

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. We hebben te maken met verschillende toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Basse kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter onderzoekt de woonruimte en biedt advies op maat. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Basse? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met deze website tref je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8342).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna ontdek je praktische raadgeving omtrent beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Basse kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.400 en €19.900. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.200 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Basse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-basse

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een fors lagere energierekening. Via een flinke subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €5700. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door specifieke randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €23200Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€15700 – €22800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4300 – €6825Kan ook als airco werken
Lucht-water€4600 – €6475Totaaloplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2925 – €6250Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Basse gebruikt om en nabij 1530 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing varieert van €225 tot €325. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €150 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€679
Buitenlucht2625kWh€462€217
Bodemwarmte1850kWh€326€353
Hybride1375 kWh + 600 M3€496€183

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Basse?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren verschillende voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt samen met jouw moderne CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Steenwijkerland. Het betreft een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.steenwijkerland.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Basse. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €600 tot gemiddeld €3150. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Basse (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je circa €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf grofweg €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoAWT 09 EVI6 KW€1750,-
TechnecoVulcan 08 AC (B/W)8 KW€2800,-
ELCOAquatop T22H (WW)21 KW€3900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Basse aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het energiegebruik vloeit voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!