Warmtepomp Willemsoord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Willemsoord? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende variabelen. Als je iets verders scrollt vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Willemsoord.
warmtepomp-installateur-8338

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Het verwarmen van morgen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8338
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Willemsoord

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er zijn diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Willemsoord heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert de woonruimte en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Willemsoord? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van onze tool vind jij vandaag nog warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8338).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. In het volgende stukje vind jij handige adviezen over de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Willemsoord heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en de potentiële besparing ligt op €325,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €19.000. We spreken over vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.900 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Willemsoord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-willemsoord

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een forse investering. Maar, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij lucratieve subsidies haal je een korte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7800. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3100. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door diverse onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €25600Hoge besparing, relatief duur
Water-water€14300 – €20500Beste rendement
Lucht-lucht€5150 – €6325Lage aanschafprijs
Lucht-water€4800 – €6250Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2875 – €5850Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Willemsoord gebruikt grofweg 1530 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Essent of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €220 tot €350. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €140 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€676
Buitenlucht2750kWh€439€237
Bodemwarmte2025kWh€304€372
Hybride1350 kWh + 425 M3€473€203

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Willemsoord?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er een optie voor een speciale groene lening in de regio Steenwijkerland. Kort gezegd een speciaal soort lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.steenwijkerland.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Willemsoord. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies fluctueren tussen de €600 tot doorgaans €3950. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Willemsoord (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op circa €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2075.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EnersoAWT 054 KW€1550,-
TechnecoToros Vision TVPX 1213 KW€3100,-
ELCOAerotop DHW 2000 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Willemsoord aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!