Warmtepomp Sint Jansklooster

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Sint Jansklooster? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een voordelige en verantwoorde aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Verderop vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Sint Jansklooster.
warmtepomp-installateur-8326

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook koelen is mogelijk
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode-regio8326
Netnummer0527 (+31527)
Gas-gebruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Sint Jansklooster

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tal van toepassingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Jansklooster kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Sint Jansklooster? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij de warmtepomp-vergelijker bekijk jij snel en eenvoudig de beste installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8326).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder ontdek jij praktische informatie ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Sint Jansklooster kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €235,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.700 en €23.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk type heeft relevante plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.350 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Jansklooster (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-jansklooster

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar, je realiseert een fors lagere energierekening. Aan de hand van een royale subsidie heb je een hele scherpe terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7300. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door diverse randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27700Geen geluid, relatief duur
Water-water€14500 – €23700Koelende functie
Lucht-lucht€5050 – €7500Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4900 – €6325Weinig onderhoud, veel elektriciteit nodig
Hybride€2150 – €5150Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Sint Jansklooster verbruikt plusminus 1530 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing fluctueert tussen de €240 tot €355. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €135 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1025m3€670
Buitenlucht2575kWh€436€235
Bodemwarmte1925kWh€302€369
Hybride1375 kWh + 400 M3€469€201

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Sint Jansklooster?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een paar mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er de interessante groene lening via de gemeente Steenwijkerland. Het gaat om een aantrekkelijke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.steenwijkerland.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sint Jansklooster. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €900 tot maar liefst €2700. Interesse naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Sint Jansklooster (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ong. €1600.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnersoAW 13 EVI9 KW€2050,-
TechnecoToros Vision TVPT 99 KW€2800,-
ECOTEQMW 9 W/W9 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Sint Jansklooster aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!