Warmtepomp Steenwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Steenwijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een zuinige en duurzame aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van allerlei factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Steenwijk.
warmtepomp-installateur-8331

 • Milieubewuste keuze
 • In de zomer een koelende functie
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8331
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Steenwijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van systemen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Steenwijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Steenwijk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van deze pagina lees jij moeiteloos erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8331).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf lees jij omvangrijke raadgeving met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Steenwijk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.500 en €15.200. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.825 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Steenwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-steenwijk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van de huidige subsidies heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7400. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3100. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door velerlei onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €24300Veel besparen, erg duur
Water-water€16600 – €24000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4500 – €7450Eenvoudige installatie
Lucht-water€4350 – €6375Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2800 – €6900Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Steenwijk verbruikt circa 1530 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing komt uit tussen de €245 tot €335. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €190 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€671
Buitenlucht2625kWh€443€228
Bodemwarmte1650kWh€309€362
Hybride1575 kWh + 575 M3€476€195

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Steenwijk?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele van deze eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Steenwijkerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Steenwijkerland. Dit is een unieke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.steenwijkerland.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Steenwijk. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot ongeveer €2350. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Steenwijk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je pakweg €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf zo’n €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoAW 18 EVI15 KW€2650,-
TechnecoToros Vision TVPT 1210 KW€2800,-
ECOTEQMW 12 W/W12 KW€3000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Steenwijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!