Warmtepomp Giethoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Giethoorn? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en verantwoorde aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €300,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse factoren. Op ons warmtepomp-portaal check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Giethoorn.
warmtepomp-installateur-8355

 • Goed voor het milieu
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Toekomstbestendig
 • Veilige manier van verwarmen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8355
Netnummer0521 (+31521)
Gasgebruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Giethoorn

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit flink wat systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Giethoorn kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Giethoorn? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van onze website tref je in korte tijd erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8355).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp haalt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij accurate aanbevelingen omtrent de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Giethoorn kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €345,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.100 en €18.800. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.250 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Giethoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-giethoorn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar, je realiseert flink lagere energiekosten. Met behulp van interessante subsidies haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7600. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3400. De factuur wordt gecalculeerd door allerlei onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €27700Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€16600 – €21000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4100 – €7025Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5100 – €7375Goedkoop, geleverd met buitenunit
Hybride€2800 – €5450Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Giethoorn verbruikt grofweg 1530 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energie aanbieder als Eneco of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing ligt tussen de €255 tot €350. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €135 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€686
Buitenlucht2800kWh€473€213
Bodemwarmte1600kWh€336€350
Hybride1350 kWh + 450 M3€508€178

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Giethoorn?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is actief naast jouw normale HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via jouw gemeente Steenwijkerland. Het betreft een speciaal soort lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.steenwijkerland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Giethoorn. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €650 tot gemiddeld €2900. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Giethoorn (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je zo’n €1900.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EnersoAWK-O 2115 KW€2650,-
TechnecoVulcan 08 ACM (B/W)8 KW€2800,-
ELCOAquatop T43HR (WW)43 KW€6100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Giethoorn aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren draait uit op een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!