Warmtepomp Steenwijkerwold

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Steenwijkerwold? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Verderop lees je meer info over een warmtepomp kopen in Steenwijkerwold.
warmtepomp-installateur-8341

 • Zet het milieu op 1
 • Constante temperatuur
 • Je woning van het gas af
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidies

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode-regio8341
Netnummer0521 (+31521)
Gasgebruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Steenwijkerwold

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je vindt honderden onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Steenwijkerwold kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter bekijkt het verblijf en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Steenwijkerwold? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van onze tool ontdek jij moeiteloos leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8341).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate van isolatie. In het volgende stukje bekijk je waardevolle informatie ten aanzien van populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Steenwijkerwold heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €22.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.575 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Steenwijkerwold (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-steenwijkerwold

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel minder stookkosten. D.m.v. een interessante subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7000. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2200. De totaalprijs komt tot stand door verschillende factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €25000Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€13800 – €21900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4650 – €6775Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5300 – €6700Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2425 – €5700Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Steenwijkerwold verbruikt ong. 1530 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €235 tot €380. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €200 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€678
Buitenlucht2450kWh€454€224
Bodemwarmte1800kWh€319€359
Hybride1600 kWh + 350 M3€488€190

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Steenwijkerwold?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar vereisten: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw huidige HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via de gemeente Steenwijkerland. Het gaat om een aantrekkelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.steenwijkerland.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Steenwijkerwold. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €575 en kunnen oplopen tot €3850. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Steenwijkerwold (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1900.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoAWT 118 KW€1950,-
TechnecoVulcan 06 AC (B/W)7 KW€2800,-
ELCOAerotop DHW 250 SYS0 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Steenwijkerwold aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!