Warmtepomp De Bult

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in De Bult? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en verantwoorde methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €345,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in De Bult.
warmtepomp-installateur-8346

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Constante temperatuur
 • Klaar voor de toekomst
 • Een zeer hoog rendement
 • Hoge subsidie

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied8346
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in De Bult

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat velerlei installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Bult biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt de woning en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in De Bult? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze vergelijker bekijk jij moeiteloos verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8346).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. In het volgende stukje lees je samengestelde info aangaande alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in De Bult kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.400 en €23.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.325 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit De Bult (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-bult

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6100. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2100. De factuur wordt bepaald aan de hand van verschillende onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €25800Passief koelen, hoge investering
Water-water€13100 – €25000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4300 – €6250Werkt ook als een airco
Lucht-water€4650 – €6275Lage installatiekosten, neemt ruimte buiten in
Hybride€2625 – €5400Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in De Bult gebruikt ongeveer 1530 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energieleverancier als Essent of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing fluctueert tussen de €255 tot €305. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €150 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€683
Buitenlucht2675kWh€451€232
Bodemwarmte1600kWh€314€369
Hybride1350 kWh + 400 M3€485€198

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Bult?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende voorwaarden: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Steenwijkerland. Het is een unieke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.steenwijkerland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie De Bult. De omvang van de subsidie komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €900 tot doorgaans €2400. Informeren naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming De Bult (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op circa €1850.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij plusminus €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
EnersoAWK-O 118 KW€1950,-
TechnecoVulcan 17 ACH (B/W)17 KW€3500,-
ELCOAquatop T22HR (WW)21 KW€3900,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice De Bult aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren resulteert in een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!