Warmtepomp IJsselham

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in IJsselham? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je bespaart al snel €250,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Op deze pagina vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in IJsselham.
warmtepomp-installateur-8361

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Eenvoudig te bedienen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode-regio8361
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in IJsselham

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met flink wat installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in IJsselham biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in IJsselham? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze vergelijker doorzoek je in korte tijd (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8361).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Op deze pagina doorzoek jij omvangrijke gegevens ten aanzien van actuele warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in IJsselham kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €11.800. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het echte verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.900 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit IJsselham (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ijsselham

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent een significant lagere energierekening. D.m.v. een interessante subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7500. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2600. De eindfactuur komt tot stand door verscheidene zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €28000Veel vermogen, erg duur
Water-water€13800 – €23200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5450 – €6600Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5150 – €7325Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2275 – €5650Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in IJsselham consumeert plusminus 1530 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schatten we op €240 tot €320. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €150 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€688
Buitenlucht2400kWh€447€241
Bodemwarmte2025kWh€310€378
Hybride1500 kWh + 350 M3€482€206

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in IJsselham?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele eisen: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij de gemeenten Steenwijkerland. Dit is een interessante lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.steenwijkerland.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie IJsselham. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot wel €1500. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming IJsselham (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je plusminus €1625.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij zo’n €2000.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€250, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoAWK-O 13 EVI9 KW€2050,-
TechnecoVulcan 12 ACM (B/W)12 KW€3000,-
ELCOAquatop S08 (GW)13 KW€3100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice IJsselham aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Dan vermijd je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren is belangrijk voor een prettig klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!