Warmtepomp Eesveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Eesveen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal factoren. Op deze pagina tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Eesveen.
warmtepomp-installateur-8347

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Verkoeling in de zomer
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud
 • Hoge subsidie

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied8347
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Eesveen

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden velerlei toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eesveen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Eesveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker ontdek je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8347).
 2. Specificeer de woning. Zoals soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Bijgaand doorzoek jij omvangrijke info met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Eesveen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €3.500 en €22.800. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.625 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Eesveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eesveen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Echter, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van interessante subsidies behaal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7100. De hybride warmtepomp is er vanaf €1900. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door velerlei zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27500Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€17200 – €23000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4750 – €7425Eenvoudige installatie
Lucht-water€5450 – €6075Goedkoop, maakt relatief veel geluid
Hybride€2300 – €6100Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Eesveen gebruikt grofweg 1530 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energieleverancier als Eneco of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing vinden we terug tussen de €230 tot €300. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €125 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€684
Buitenlucht2600kWh€458€226
Bodemwarmte1625kWh€321€363
Hybride1450 kWh + 375 M3€492€192

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Eesveen?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden verschillende eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Steenwijkerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via jouw gemeente Steenwijkerland. Kort gezegd een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.steenwijkerland.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Eesveen. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €625 en lopen op tot wel €3000. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2022 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eesveen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je ong. €1575.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij ongeveer €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoAWK-O 139 KW€2050,-
TechnecoVulcan 05 ACM (B/W)5 KW€2800,-
ELCOAquatop T28HR (WW)27 KW€4500,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Eesveen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie leidt tot een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!