Warmtepomp Vollenhove

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Vollenhove? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verscheidene elementen. Op onze website check je praktische info over een warmtepomp kopen in Vollenhove.
warmtepomp-installateur-8325

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied8325
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vollenhove

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan tientallen oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vollenhove kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Vollenhove? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van deze website vind je vandaag nog warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8325).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand lees je handige informatie inzake actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Vollenhove kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €19.900. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk model heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.675 en €4.300 bij een verwarmingsmonteur uit Vollenhove (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vollenhove

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels lucratieve subsidies geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €5900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2800. De eindfactuur wordt getekend door verschillende aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €26200Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€15000 – €23300Beste rendement
Lucht-lucht€5400 – €6550Werkt ook als een airco
Lucht-water€3650 – €6850Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2275 – €5300Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Vollenhove gebruikt plusminus 1530 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een maatschappij als Energiedirect of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €210 tot €390. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €130 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€669
Buitenlucht2350kWh€468€201
Bodemwarmte1750kWh€335€335
Hybride1475 kWh + 525 M3€502€167

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Vollenhove?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij de gemeenten Steenwijkerland. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.steenwijkerland.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vollenhove. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot doorgaans €3700. Informeren naar de september 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vollenhove (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze pakweg €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€150, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EnersoAW 09 EVI7 KW€1850,-
TechnecoToros Vision TVPT 56 KW€2800,-
ECOTEQMW 7 W/W7 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Vollenhove aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!