Warmtepomp Kalenberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Kalenberg? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een voordelige en milieuvriendelijke wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €230,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Kalenberg.
warmtepomp-installateur-8377

 • Goed voor het milieu
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcodegebied8377
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kalenberg

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn tal van versies. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kalenberg kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw huis en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Kalenberg? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van deze pagina lees jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8377).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat neemt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website check jij handige raadgeving inzake populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Kalenberg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €4.700 en €11.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energiebron. Elk type heeft relevante eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.050 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Kalenberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kalenberg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies haal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €7400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2500. De factuur wordt gecalculeerd door diverse onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €24600Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€14600 – €20500Ook koelende functie
Lucht-lucht€4100 – €6250Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5250 – €7275Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2900 – €5200Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Kalenberg verbruikt plusminus 1530 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar komt uit tussen de €205 tot €385. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €200 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€696
Buitenlucht2550kWh€466€230
Bodemwarmte2075kWh€327€369
Hybride1450 kWh + 400 M3€501€195

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kalenberg?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Steenwijkerland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via jouw gemeente Steenwijkerland. Het betreft een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.steenwijkerland.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Kalenberg. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies beginnen bij circa €875 en kunnen oplopen tot €3200. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kalenberg (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je zo’n €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€275, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoAWK-C 096 KW€1750,-
TechnecoVulcan 12 ACR (B/W)12 KW€3000,-
ELCOAquatop T22HR (GW)21 KW€3900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Kalenberg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier vermijd je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goede isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!