Warmtepomp Witte Paarden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Witte Paarden? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €275,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval krijg je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal zaken. In het volgende kopje tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Witte Paarden.
warmtepomp-installateur-8335

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Meer leefcomfort
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode-regio8335
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Witte Paarden

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn tal van oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Witte Paarden kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Witte Paarden? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze website vind je veelzijdige leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8335).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie benut de energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf vind jij samengestelde adviezen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Witte Paarden kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €255,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €6.200 en €19.400. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw normale CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.425 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Witte Paarden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-witte-paarden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €6900. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2800. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van velerlei zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26700Passief koelen, relatief duur
Water-water€16000 – €24900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4100 – €6075Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5150 – €6225Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2800 – €5400Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Witte Paarden gebruikt circa 1530 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Engie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar komt uit tussen de €210 tot €385. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €155 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€673
Buitenlucht2575kWh€458€215
Bodemwarmte1800kWh€323€350
Hybride1600 kWh + 575 M3€491€182

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Witte Paarden?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Steenwijkerland. We hebben het over een een speciale lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.steenwijkerland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Witte Paarden. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot wel €3100. Benieuwd naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Witte Paarden (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze pakweg €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€150, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoAW 30 EVI27 KW€3850,-
TechnecoToros Vision TVPX 35 KW€2800,-
ECOTEQMW 7 B/W7 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Witte Paarden aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!