Warmtepomp Kampen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Kampen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke methode om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de potentiële besparing ligt op €240,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Kampen.
warmtepomp-installateur-8261

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Los van de energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcodegebied8261
Netnummer038 (+3138)
Gas-gebruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kampen

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. We hebben te maken met tientallen versies. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kampen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Kampen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij deze website check jij snel en eenvoudig warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8261).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna ontdek jij uitgebreide info ten aanzien van de type warmtepompenen wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Kampen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €7.000 en €14.200. We spreken over vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw huidige gasketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.775 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Kampen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kampen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200. De totaalprijs wordt getekend door specifieke aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23400Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€14000 – €24800Ook koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €6575Zeer betaalbaar
Lucht-water€5450 – €6700Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2425 – €6700Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Kampen verbruikt plusminus 1330 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Essent of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing komt uit tussen de €255 tot €310. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €130 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€715
Buitenlucht2675kWh€486€229
Bodemwarmte1750kWh€343€372
Hybride1525 kWh + 450 M3€522€193

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kampen?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Kampen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan je profiteren van de erkende groene lening via jouw gemeente Kampen. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.kampen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, vaak is er de ISDE-subsidie Kampen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €875 tot ongeveer €2150. Nieuwsgierig naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kampen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze grofweg €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij pakweg €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Itho DaalderopWPU 25c – 5G3 KW€2800,-
SiracLSQ05RC11 KW€2250,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E 221.A109 KW€2200,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Kampen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente