Warmtepomp Baars

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Baars? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €335,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Op deze pagina check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Baars.
warmtepomp-installateur-8336

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Diverse erkende installateurs
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8336
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Baars

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er bestaan tal van producten. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baars kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert het verblijf en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Baars? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van onze tool doorzoek je bruikbare installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8336).
 2. Specificeer de woning. Zoals categorie huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij actuele raadgeving ten aanzien van actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Baars heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart al snel €340,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.100 en €23.700. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elk systeem heeft relevante kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.400 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Baars (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baars

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in veel minder stookkosten. D.m.v. de huidige subsidies geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride variant is er vanaf €2300. De factuur wordt mede bepaald door verscheidene factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €25300Passief koelen, dure installatie
Water-water€15500 – €20400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4800 – €7325Relatief voordelig
Lucht-water€4150 – €6150Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2975 – €5250Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Baars gebruikt ongeveer 1530 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing schatten we op €260 tot €315. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €180 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€674
Buitenlucht2475kWh€465€209
Bodemwarmte1725kWh€330€344
Hybride1400 kWh + 400 M3€499€175

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Baars?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er gelden een paar eisen: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Steenwijkerland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Steenwijkerland. Het betreft een speciale lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.steenwijkerland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Baars. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot wel €3600. Informeren hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Baars (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ongeveer €1600.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EnersoAW 40 EVI35 KW€4650,-
TechnecoToros Vision TVPX 57 KW€2800,-
ECOTEQMW 9 B/W9 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten heb je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Baars aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie leidt tot een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de totale energierekening heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!