Warmtepomp Midden-Groningen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Midden-Groningen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei aspecten. Op onze website tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Midden-Groningen.
warmtepomp-installateur-9636

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Eenvoudig te bedienen
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
Netnummer0598 (+31598)
Gasgebruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Midden-Groningen

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit verschillende producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Midden-Groningen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Midden-Groningen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze tool doorzoek je in korte tijd leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9636).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In een week ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Verderop ontdek je praktische aanbevelingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Midden-Groningen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.800 en €23.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft zijn eigen gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Midden-Groningen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-midden-groningen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride systeem koop je al vanaf €2700. De factuur wordt bepaald door specifieke factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €24000Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€17400 – €24700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5300 – €7050Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3750 – €6350Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2550 – €5700Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Midden-Groningen gebruikt plusminus 1570 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €250 tot €380. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €165 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€651
Buitenlucht2725kWh€423€228
Bodemwarmte1775kWh€293€358
Hybride1350 kWh + 550 M3€456€195

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Midden-Groningen?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We noemen enkele vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening bij gemeente Midden-Groningen. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.midden-groningen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Midden-Groningen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €625 tot doorgaans €1600. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Midden-Groningen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal zo’n €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 262-P44 KW€5700,-
Mitsubishi ElectricPH(R)75V6 KW€1900,-
TraneCXAX 030 SE LN54 KW€6550,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Midden-Groningen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente