Warmtepomp Tjuchem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Tjuchem? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €245,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Hierna bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Tjuchem.
warmtepomp-installateur-9939

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Een keuze voor de toekomst
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Snel terugverdiend

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9939
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tjuchem

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit flink wat systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tjuchem kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Tjuchem? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze vergelijker lees je eenvoudig warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9939).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. In de volgende paragraaf check je uitgebreide raadgeving die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tjuchem kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de potentiële besparing ligt op €265,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €11.200. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw reguliere HR-ketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.575 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Tjuchem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tjuchem

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Echter, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Met behulp van een royale subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7300. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3200. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels velerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €24700Veel vermogen, hoge investering
Water-water€15200 – €23000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4050 – €6425Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3700 – €6050Kan ook koelen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2300 – €6000Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Tjuchem gebruikt pakweg 1570 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een maatschappij als Engie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing varieert van €240 tot €315. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €160 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€652
Buitenlucht2750kWh€456€196
Bodemwarmte2075kWh€326€326
Hybride1575 kWh + 500 M3€489€163

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Tjuchem?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Midden-Groningen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario is er de unieke groene lening van je gemeente Midden-Groningen. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.midden-groningen.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Tjuchem. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €950 en lopen op tot wel €1650. Onderzoek doen naar de subsidie in februari 2023 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Tjuchem (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ong. €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2150.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS6WH(V)NPE+RWH6(V)NFE16 KW€2900,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 8252 KW€6500,-
HeliothermHP28E DX28 KW€4600,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Tjuchem aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Zodoende voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!