Warmtepomp Westerbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Westerbroek? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene variabelen. Op onze website vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Westerbroek.
warmtepomp-installateur-9608

 • Milieubewuste keuze
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Weinig storingen
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9608
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westerbroek

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan allerlei versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westerbroek kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt de woning en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Westerbroek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze tool vind jij zonder problemen erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9608).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie profiteert van warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Op deze website tref jij toepasbare toelichtingen over actuele warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Westerbroek heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.900 en €24.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Westerbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westerbroek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. Middels aantrekkelijk subsidies haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6300. De hybride warmtepomp is er vanaf €1900. De uiteindelijke investering hangt af van verscheidene variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €25500Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€13500 – €20800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4500 – €6800Zeer betaalbaar
Lucht-water€5200 – €7175Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2900 – €5350Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Westerbroek gebruikt pakweg 1570 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €225 tot €330. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €185 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€734
Buitenlucht2400kWh€514€220
Bodemwarmte1950kWh€367€367
Hybride1375 kWh + 450 M3€551€184

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Westerbroek?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Midden-Groningen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening via de gemeente Midden-Groningen. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.midden-groningen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Westerbroek. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot maar liefst €2700. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westerbroek (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ongeveer €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij circa €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HautecHCS-PN-38A (88SF0381SDPA1)11 KW€2900,-
WeiderLW14011 KW€2400,-
GNCFamily0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Westerbroek aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan zorg je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!