Warmtepomp Hoogezand

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Hoogezand? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €175,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei aspecten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hoogezand.
warmtepomp-installateur-9601

 • Een verantwoorde warme woning
 • Meer leefcomfort
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Veilige manier van verwarmen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9601
Netnummer0598 (+31598)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hoogezand

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden allerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogezand kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hoogezand? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van de warmtepomp-vergelijker lees jij binnen enkele minuten erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9601).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf doorzoek jij toepasbare toelichtingen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Hoogezand heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.600 en €23.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw normale HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.675 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogezand (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogezand

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Gelukkig, het betekent veel minder stookkosten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €5900. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2900. De factuur hangt af van verscheidene zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €26000Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€15500 – €22500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4050 – €6175Zeer betaalbaar
Lucht-water€4050 – €6050goede performance, neemt ruimte buiten in
Hybride€2000 – €5050Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Hoogezand verbruikt circa 1570 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Essent of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €220 tot €360. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €190 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€730
Buitenlucht2500kWh€482€248
Bodemwarmte1975kWh€336€394
Hybride1525 kWh + 600 M3€518€212

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hoogezand?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Midden-Groningen. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.midden-groningen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Hoogezand. De hoogte van dit bedrag hangt af van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot doorgaans €1650. Interesse naar de december 2023 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hoogezand (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op zo’n €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2225.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€275, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
HautecHCS-PN-15A (88SF015ASDPA1)5 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch DS 5056.5T (W/W)51 KW€6900,-
GNCGreen 2700 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Hoogezand aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!