Warmtepomp Luddeweer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Luddeweer? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Hierna vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Luddeweer.
warmtepomp-installateur-9624

 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook koelen is mogelijk
 • Een keuze voor de toekomst
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcodegebied9624
Netnummer050 (+3150)
Gasgebruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Luddeweer

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Luddeweer kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig het huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Luddeweer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze pagina doorzoek jij direct verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9624).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop tref je samengestelde adviezen omtrent populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Luddeweer heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €235,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.800 en €11.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft relevante pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.100 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Luddeweer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-luddeweer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Gelukkig, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van actuele subsidies geniet je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2500. De uiteindelijke rekening komt tot stand door verscheidene onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €28000Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€13100 – €21900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3900 – €6775Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3950 – €7075Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2825 – €5350Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Luddeweer consumeert grofweg 1570 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Budget Energie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schatten we op €270 tot €365. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €155 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€747
Buitenlucht2500kWh€486€261
Bodemwarmte1875kWh€336€411
Hybride1325 kWh + 500 M3€523€224

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Luddeweer?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening van je gemeente Midden-Groningen. Kort gezegd een interessante lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.midden-groningen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Luddeweer. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €850 tot wel €3100. Nieuwsgierig naar de januari 2023 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Luddeweer (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) krijg je circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op grofweg €1675.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HeliothermHP12E DX12 KW€3000,-
Weider2SW210egw45 KW€6300,-
GREEGRS-CQ12Pd/NaD-M9 KW€2200,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Luddeweer aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!