Warmtepomp Stadskanaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Stadskanaal? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verschillende factoren. Op deze pagina check je praktische info over een warmtepomp kopen in Stadskanaal.
warmtepomp-installateur-9501

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9501
Netnummer0599 (+31599)
Gas-gebruik M31640 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Stadskanaal

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. We onderscheiden flink wat oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stadskanaal kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert de woning en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Stadskanaal? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van warmtepomprevolutie.nl lees jij eenvoudig installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9501).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina lees je praktische adviezen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Stadskanaal kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €345,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €20.600. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw normale gasketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.475 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Stadskanaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stadskanaal

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6200. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3500. De uiteindelijke investering is afhankelijk van verschillende aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €26100Veel vermogen, hoge investering
Water-water€13200 – €20800Koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €6350Kan ook als airco werken
Lucht-water€4450 – €7250Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2800 – €5950Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Stadskanaal verbruikt pakweg 1640 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing varieert van €235 tot €375. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €140 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€655
Buitenlucht2800kWh€452€203
Bodemwarmte2100kWh€321€334
Hybride1550 kWh + 525 M3€485€170

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Stadskanaal?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalzaken: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Stadskanaal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan is er de duurzame groene lening via de gemeente Stadskanaal. Het gaat om een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.stadskanaal.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Stadskanaal. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met energielabel en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €675 en kunnen oplopen tot €1900. Informeren naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Stadskanaal (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ong. €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2300.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€200, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 7115 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricPH(R)200Y15 KW€2800,-
TraneCXAM 023 SE CAP42 KW€5350,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Stadskanaal aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo zorg je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente