Warmtepomp Froombosch

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Froombosch? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en ecologische aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere zaken. Op onze website ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Froombosch.
warmtepomp-installateur-9619

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcodegebied9619
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Froombosch

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit verschillende onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Froombosch biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Froombosch? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze website check je snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9619).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Verderop vind je waardevolle adviezen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Froombosch kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en de besparing loopt op tot €325,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.100 en €10.700. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het onderscheid is de energiebron. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.375 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Froombosch (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-froombosch

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van de hoge subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €7600. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. specifieke onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23900Geen geluid, hoge investering
Water-water€16700 – €24900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4350 – €6200Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4500 – €6750Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€3000 – €5600Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Froombosch verbruikt ong. 1570 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schommelt tussen €280 tot €340. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €160 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€743
Buitenlucht2350kWh€498€245
Bodemwarmte1975kWh€349€394
Hybride1450 kWh + 575 M3€535€208

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Froombosch?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We hanteren enkele van deze vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening van je gemeente Midden-Groningen. Kort gezegd een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.midden-groningen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Froombosch. De hoogte van dit bedrag hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €700 tot ongeveer €3650. Benieuwd hoeveel subsidie je in december 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Froombosch (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op zo’n €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal grofweg €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HeliothermHP16S18W15 KW€3300,-
WeiderSW210eso17 KW€3500,-
GorenjeTC100ZNT0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Froombosch aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Dan zorg je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!