Warmtepomp Meeden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Meeden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Hierna tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Meeden.
warmtepomp-installateur-9651

 • Verantwoorde investering
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Los van de energieleverancier
 • Veilige manier van verwarmen
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9651
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Meeden

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. We onderscheiden tal van onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meeden kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bekijkt het verblijf en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Meeden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze website tref je veelzijdige warmtepomp installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9651).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna doorzoek je uitgebreide toelichtingen aangaande populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Meeden kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart al snel €335,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.600 en €11.800. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.900 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Meeden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meeden

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €8000. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door allerlei facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €26300Passief koelen, prijzig
Water-water€14200 – €23000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €6175Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4750 – €6425Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2875 – €5500Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Meeden gebruikt om en nabij 1570 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Essent of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schommelt tussen €255 tot €380. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €165 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€658
Buitenlucht2775kWh€428€230
Bodemwarmte1925kWh€296€362
Hybride1525 kWh + 575 M3€461€197

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Meeden?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het apparaat is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan je profiteren van de erkende groene lening via jouw gemeente Midden-Groningen. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.midden-groningen.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, in de regel is er de ISDE-subsidie Meeden. Hoeveel je krijgt heeft te maken met model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €675 tot maar liefst €3700. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in februari 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Meeden (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op plusminus €1650.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HeliothermHP12SWW17 KW€3500,-
Weishaupt / MonarchWWP L 12 ID7 KW€2000,-
HaierHP250M3C0 KW€1250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Meeden aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!